Sayfalar

7 Mart 2010 Pazar

Planet Hulk


"Çizgi Roman uyarlaması dediğin böyle olur."

90'lı yıllarda Fox Kids ve Show TV sayesinde bilinçsiz bir şekilde izlediğimiz ve o zamanlar bize çok eğlenceli gelen Hulk'ın üzerinden yıllar geçti ve sonunda adam gibi Hulk uyarlamaları izleme fırsatı bulduk.

Ultimates'i izlediğimden beri, ilk kez bir uyarlama çizgi filmden bu kadar keyif aldım. İnsan ister istemez daha önce ve yakın zamanda izledikleri ile kıyaslıyor ve "Superman Batman - Public Enemies" ile kıyasladığımda, o da çizgi film mi diyorum.

Planet Hulk'ı neden bu kadar beğendiğimi açıklayayım. İlk olarak çizgi roman senaryosuna büyük ölçüde sadık kalınmış. Masumların zarar görmediği, iyilerin sonsuza dek mutlu yaşadığı ve kötülerin de hakkettiğini bulduğu klasik çizgi film dünyasından çıkmış ve biraz daha hayatın gerçekleri işlenmiş.

Bunun dışında Marvel Evreni'nden birçok karaktere yer verilmiş. Örneğin Hulk Skaar gezegenine yolculuk etmeden "Avengers Illuminati" takımını hologram biçminde görme fırsatı yakalıyoruz. Bunun dışında Hikayeye Thor ve ona benzer bir karakter olan Beta Ray Bill de katılıyor, ayrıca Beta Ray Bill hikayede aktif bir rol oynuyor. Eğer Annihilation serisinden haberdarsanız, Skaar'daki arenada birkaç sahnede gladyatörlerin savaşını izleyen halk gösteriliyor. Eğer Skaar halkını dikkatlice izlerseniz, arada yine Marvel evrenine ait birkaç karakter daha görme şansınız var (Starlord ve Warlock gibi).

Senaryo harika olmuş, çizgi film sıradan çocuk çizgi filmi olmamış, karakterlerin kişilikleri bozulmamış, herkes normalde olması gerektiği gibi hareket ediyor. Ayrıca kapışmalar çok eğlenceli, özellikle Beta Ray Bill ve Hulk kapışması çok gerçekçi olmuş, ikisi de biribirini iyi zorlamış.

Planet Hulk kesinlikle izlenmesi ve arşive katılması gereken bir eser. Ayıracağınız her dakikaya değer.

Editör Puanı: 9.0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder