Sayfalar

6 Mart 2010 Cumartesi

Superman/Batman Public Enemies


Public Enemies hevesle oturup izlediğim ve izlemeden önce DC evreninden alınan orjinal bir hikaye olduğu için harika olacağını düşündüğüm bir çizgi filmdi. Fakat, ne yazık ki büyük bir hayal kırıklığına uğradım.

DVD kapağının üzerinde DC Universe Animated Original Movie yazısına aldanmayın, çünkü Türkiye'de daha önce Arka Bahçe yayıncılık bu cildi "Halk Düşmanları" adı ile çıkarmıştı. Mutlaka aranızda, benim gibi bu cildi okumuş olanlar vardır. Okumuş arkadaşlar çizgi filme 1 saatlerini ayırdıktan sonra ne demek istediklerimi daha iyi anlayacaklardır.

Sitemimi belli etmek için hikayeden biraz spoiler vermek zorunda kalacağım. Halk Düşmanları'nı okuyalı uzun zaman oldu fakat hatırladığım kadarı ile Superman'in Metallo'yu sağlam bir şekilde dayak manyağı yapması ile başlıyordu, çizgi filmde ise hikayeyi kısaltmak için direk ana olay örgüsüyle Metallo ve Superman kapışması başlıyor. Bunun yanında çizgi romandan birçok diyalog es geçilmiş. Daha önemli bir detay vermek gerekirse, çizgi romanda
Captain Atom'un yanında kendisine benzeyen Major Force adındaki şahsın güçlerinin kontrolden çıkmasının sebebi, Power Girl'in sağlam bir yumruk geçirmesi değil, Katana'nın kollatıı kesmesiydi. Bu kadar hatayı mazur gördüm, çünkü DC evreninden daha önce çizgi filmlerde görünmemiş bir çok karakter bu çizgi film'de yer aldı.

Çizgi Film'i asıl bitiren olay, Kriptionit gök taşını durdurmak için Batman'in mekiğe atlayıp gitmesi oldu. Halbuki orjinalinde bu işi başarabilecek tek kişi Captain Atom'du, çünkü Kriptonitin enerjisini emebilecek kapasitedeki tek kahramandı. Captain Atom atlayıp gitti ve Kriptonit'le çarpıştı. Hatta bu olay yüzünden Boyutlar arası birkaç geçiş yapıp, Wildstorm evrenine gidip geri döndü. Eğer son kısmı olması gerektiği gibi bağlayabilselerdi, vasatın biraz üstünde bir çizgi film olabilirdi.

Bir de tüm bunların yanına, çizgi filmlerde en hazzetmediğim olaylardan biri eklendi. Arabalar, mekikler ve füzeler 3d ile çizgi film arası tasarlanmış, çizgi filmin o sahnelerinin bir kısmı küp gibi arabalar ve koni gibi füzelerle mahvolmuş.

Genel olarak değerlendirdiğimizde, daha önce ekranlarda görmediğimiz kapışmalar ve karakterler olduğu için izlenmesi gereken bir çizgi film. Beklediğim gibi değildi ama harcadığım vakte değdi.

Editör Puanı: 6.0

1 yorum:

  1. Gerçekteen hoş bir blog olmuş.Takip edeceğim,başarılar...mesut6400

    YanıtlaSil