Sayfalar

1 Şubat 2010 Pazartesi

Wanted


Yazar: Mark Millar
Çizer: J.G. Jones
Firma: Top Cow/Image Comics
Tür: Süper Güçler/Aksiyon

Wanted Mark Millar Tarafından oluşturulmuş bir mini seridir. Bütün hikaye yaşamı boyunca ezilen bir gencin, babasından kalma güçlerini fark ederek süper-kötüler birliğine katılmasıyla başlar.




The Sunday Times dergisine göre Wanted bir nevi "süper-kötülerden oluşan Watchmen"dir.

Senaryo
Efsaneye göre 1986 yılında süper kötülerle süper kahramanlar arasında büyü bir savaş olmuştur ve bu savaşı kötüler kazanmıştır. Kötüler Dünya'yı bölüşüp gizliden gizliye kontrolleri arasında tutmuştur. Kötüler Dünya'yı 5 farklı kıtada, 5 farklı merkezden yönetmektedir. Aralarında "Kardeşlik" adı verilen özel bir birlik oluşturmuşlardır. Kardeşlik sembolünü taşıyan her süper-kötü Dünya'yı kendi oyun sahası gibi kullanmakta serbesttir. İstediğini öldürebilir veya istediği her şeye sahip olabilir.

Hikayenin ana karakteri Wesley Gibson ise durumdan bi-haber, hayatını yaşamaktadır tabi buna yaşamak denirse). İş yerinde patronu tarafından ezilmektedir, işinden eve dönerken her gün sokak serserileri tarafından dalga geçilmektedir, bu da yetmezmiş gibi kız arkadaşı onu en yakın arkadaşı ile aldatmaktadır. Bir gün öğle yemeği için bir restorana gittiğinde bir kadınla karşılaşır ve tüm hayatı değişir. Wesley babasının yolundan gitmeye karar verir ve olaylar başlar.

Kapaklar
Serinin kapak tasarımları gayet sadedir. Üst ve alt kısımlarda iki tane siyah bar bulunmaktadır. Kapaklardaki resimler ise beyaz boşlukların üzerine çizilmiştir. Bazı ek kapaklar dışında tüm kapaklar serinin çizeri J.G. Jones tarafından çizilmiştir, hatta J.G. Jones benzer bir kapak da aynı çizgi roman firması Image'in Savage Dragon serisi için çizmiştir.

Seri
Wanted serisi 6 sayıdan ve bir de özel dosyadan oluşmaktadır. Özel Dosyada farklı çizerlerden, faklı karakterlere ait çizimler ve orijin hikayeleri bulunmaktadır.

Not:Cinsellik, bozuk dil ve çok fazla şiddet içermektedir.

Editör Yorumu: Wanted bence okunmaya değer bir seri, çizimler gerçekten güzel, senaryo ise eğlenceli (zaten Mark Millar yazmış, başka ne beklenir ki?). Film uyarlaması ile kıyaslamaya hiç lüzum yok ama emin olun daha iyi.

Editör Puanı: 8.7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder