Sayfalar

7 Şubat 2010 Pazar

Comic Collector





















Dev bir arşiviniz mi var? Elinizde bulunan çizgi romanları düzenli bir şekilde arşivlemek mi istiyorsunuz? O zaman Karşınızda Comic Collector.

Comic Collector collectorz firması tarafından hazırlanmış bir database programıdır. Collectorz firması aynı zamanda farklı koleksiyonları da arşivlemek için programlar yapmıştır (zamanı gelince bunlardan da bahsedceğim). Piyasada bu işi gören bir çok program var ama şu ana kadar kullandığım en iyisi buydu. Geniş arayüz seçenekleri ve kullanım kolaylığı sayesinde şu an 1 nuamaralı çizgi roman arşivleme programı.

Biraz neler yapabildiğinden bahsedeyim (şu an konuşmamın telemarkette üründen memnun kalan sahte insanların konuşmalarına benzediğinin farkındayım, ama programdan gerçekten memnun kaldım).

1. Arayüz: Yaklaşık 10'dana fazla farklı ara yüz var. Gözünüzü rahatsız etmeyecek şekilde istediğiniz arayüzü seçerek kullanabilirsiniz.

2. Otomatik Çizgi Roman Ekleme: Comic Collector'de arşive ekleyeceğiniz çizgi romanla ilgili verileri illa siz kaydetmek zorunda değilsiniz, tek yapmanız gereken otomatik ekleme seçeneğinden elinizdeki çizgi romanın ismini aramak ve eklemek. Comic Collector internetti birçok çizgi roman database'inden faydalanmaktadır

3.Puanlandırma/Yorumlama: Elinizdeki çizgi romanları istediğiniz gibi puanlandırıp sıraya koyabilir, ufak özetler ekleyebilir veya kişisel yorumlarınızı yazabilirsiniz. Hatta elinizde çizgi roman dijital halde bulunuyorsa, direk bu çizgi romana köprü kurup database'den okuyabilirsiniz.

Bana göre her çizgi roman severin bilgisayarında bulunması gereken güzel bir program, indirmek için http://www.collectorz.com/comic/ adresine tıklamanız yeterlidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder