Sayfalar

10 Şubat 2010 Çarşamba

Losers


Yazar: Andy Diggle
Çizer: Jock
Firma: DC/Vertigo
Tür: Aksiyon

Normalde "Losers" 2. Dünya Savaşı'nda Amerika adına savaşan bir takımın hikayesini anlatmaktadır. "Losers" isimli takım ilk kez DC firmasında Our Fighting Forces'ın #123''üncü sayısında ortaya çıkmıştır, daha sonra 2. Dünya Savaşı'nı anlatan başka serilerde de sıkça görülmüştür. Andy Diggle Aynı isimleri kullanarak ve hikayeyi modern zamana uyarlayarak Losers isimli seriyi çıkarmıştır. Losers Ağustos 2003'ten, Mart 2006'ya kadar sürmüş ve toplamda 32 sayı yayınlanmıştır.

Senaryo

Losers CIA'e ek olarak çalışan, seçilmiş kişilerden oluşan özel bir birliktir. Fakat bir gün takım yöneticileri Max tarafından ihanete uğrar,her üyenin ismi CIA'in en çok arananlar listesine eklenir. Takım intikam almak ve isimlerini aranan listesinden sildirmek için hükumete karşı savaşmaya başlar. Eğer yakalanırlarsa ölecekleri kesindir ve bu yüzden her şeylerini kaybettikleri için kaybedecek hiçbir şeyleri kalmamıştır. Takıma verilen Losers (yani Ezikler) ismi de buradan gelmektedir.

Karakterler

Albay Franklin Clay: Takımın lideridir, Kravatsız takmadan giydiği siyah takım elbise ile onu tanımak gayet kolaydır. Çok titiz biridir, harika bir liderdir. Takımda Max'e karşı en çok kin güden kişi odur, hatta ismini duyduğunda bile çok sinirlenir.

Roque: Takımın ikinci lideridir. Yüzündeki dev yara yüzünden onu kolayca tanıyabilirsiniz. Kendisini motive eden tek şey paradır, ve para için de Losers'a sık sık ihanet etmiştir.

Jensen: Takımın Hacker'ıdır, Sarı saçı, ufak sakalı ve gözlüklerindne onu tanımanız mümkündür. Başarılı bir Hacker olmasının yanı sıra çok çenebazdır.

Cougar: Takımın Keskin Nişancısıdır, bu konuda çok üstün bir başarıya sahiptir. Afganistan'da yaşadığı bir travma yüzündern biraz asabi bir tiplemedir. Asla çıkarmadığı bir kovboy şapkası vardır.

Pooch: Takımın sürücüsüdür, hava-kara-denizde her türlü aracı kullanabilir. Kel ve siyahidir, ayrıca evlidir ve çocukları vardır.

Aisha: Takımın en acımasız karakteridir. Kaşında bir piercing vardır. Küçüklüğünde Sovyet Savaşında da savaşmıştır. Her konuda uzmandır, ama özellikle yakın dövüşten hoşlanır. Esir almak pek onun huyu değildir, arkasında fazla ceset bırakır.

Yan Karakterler

Max: Usual Suspects filmideki Keyser Söze karakterine çok benzer, çok zeki bir insandır. Aisha'nın babasının ölümünden sorumludur, Max ismini bir kod ad olarak kullanır. Losers'ın en çok arananlar listesine eklenmesine sebep olmuştur.

Robert Sanderson: Losers ile uzlaşmak için atanan yardımcı vekildir.

Marvin Stagler: Masabaşı göreve atanan bir eski bir CIA ajanıdır. Max'ın kimliğini araştırma görevi alır ve bu konuda Losers'a yardımcı olur.

Editör Yorumu: Eski bir çizgi romanı alıp, baştan tasarlayarak böyle bir seri yaratmak için büyük bir yetenek gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca, normalde okuduğum diğer Vertigo serilerinde aksiyon hep sınırlandırlırdı, fakat Losers senaryodan hiç ödün vermeden aksiyonu coşturuyor. Okunması gereken yaratıcı bir seri olduğunu düşünüyorum.

Editr Puanı: 8.0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder