Sayfalar

2 Temmuz 2010 Cuma

Superman 80 Page Giant - İnceleme

Firma: DC
Tür: Süper-Kahraman

İlk olarak söyleyeyim çok büyük bir superman hayranı değilimdir. Hatta hayran olmak bir yana, Superman'in aşırı güçlü olması ve Kriptonite olan zayıflığı dışında fazla mükemmel bir kahraman olması ondan uzaklaşmamda en büyük etkenlerden biridir. Ama DC evreninin önemli bir parçası olması ve Batman ile bir araya geldiğinde daha zıt tavırlar göstererek Batman'i ön plana çıkarması bu karakterin de zaman zaman birçok çizgi romanını okumama sebep olmuştur. Superman okuma isteğimin de sebebi muhtemelen 7. balyayı bularak kafamda yer etmesidir.

Neyse lafı uzatmadan one-shot'ın içindeki hikayelerden bahsedeyim. Sayının içinde birbirinden bağımsız olaylar anlatan toplam 7 farklı hikaye var. Hikayelerin büyük çoğunluğu beklemediğim kadar eğlenceliydi. Olayların Superman'dan ziyade farklı bakış açıları tarafından ele alındığı hikayeler özellikle çok ilginçti.


1.Cold
Mike Raicht tarafından yazılmış ve Charles Paul Wilson III tarafından çizilmiş eğlenceli bir hikaye. Clark'ın çocukluğunda arkadaşıyla buz pateni yaparken optik ışınlarının ortaya çıkmasını anlatan, daha çok Origin tadında bir hikaye.

2.Patience-Centered Care
Lois Lane hastalanıyor ve huysuzlaşıyor, Clark da ortalıkta şebeklik yapıyor. Okumasanız da olur ya da Clark Kent'i Lois Lane tarafından ezilirken görmek istiyorsanız okuyun, size kalmış. Kathryn Immonen tarafından yazılmış ve Toncı Zonjıc tarafından çizilmiş.

3. Got Bugs?
Daily Planet'ı böcekler basıyor, ilaçlayıcı getirilmesine rağmen Clark şüphelenip duruma el atıyor. İşin altından düşmanı Krugak çıkıyor. Vasat bir hikaye. Hikayenin yazarı Ben McCool, çizeri ise Matt Camp.

4.Why Metropolis?
Maceranın yazarı Pat McCallum çizeri ise Mike Shoyket. Hikaye bir arabanın içinde sohbet eden dört suçludan birinin neden soygunu Star City, Central City veya Gotham'da değil de Metropolis'te yaptıklarını sorması ve durumdan yakınması ile başlıyor. Diğer arkadaşları ise bu şehirlerde Green Arrow, Flash ve Batman ile yaşadıkları tatsızlıkları anlatıyor. Hikayenin en güzel kısmı finali, beklemenmeyecek bir final değil ama gayet eğlenceli. Dergide kesinlikle okunması gereken hikayelerden biri

5.Superman is My Co-Pilot
Superman hakkında önemli bilgiler edinebileceğinz ilginç bir hikaye. Her şey Stan adında bir gencin Evinde sessiz sakin otururken Dev bir robot örümcekle Superman'in kapışırken evine girmesiyle başlıyor ve buna rağmen Stan hayatta kalıyor. Superman'in kendisini kurtardığını düşünerek Superman'e büyük bir hayranlık duyuyor. Daha sonra bir binadan düşerken Superman'n rastlantı üzerine Nefesiyle onu kurtarması sonucunda Superman'i artık kendi gözünde bir kahramandan çok bir kurtarıcı olarak görmeye başlıyor. Hayatı olumlu yönde değişiyor, fakat son anda canından olacakken Superman tarafından kurtarılıyor. Superman daha sonra kendisine bu konuda birkaç açıklama yapıyor. Bunun yanı sıra Stan'in sorduğu sorularla Superman kendi inançları hakkında da birkaç yorum yapıyor. İlginç bir hikaye, her zaman görebileceğiniz türden değil, okumanızı tavsiye ederim. Bu arada hikayenin yazarı Jason Hall, çizeri ise Julian Lopez.

6.Five Minutes
Başlıktan da anlaşılacağı gibi hikaye 5 dakikalık bir zaman dilimini anlatıyor. Superman'in 5 dakika içerisinde ne kadar kahramanlık yapabildiğine şahit oluyoruz. Eğlenceli bir hikaye. Yazar Rik Hoskin, çizer ise RB Silva.

7. On Break
Sean Ryan'ın yazdığı, Clayton Henry'nin çizdiği bu macera da ilgimi çekenlerden biri oldu. Konu bu sefer olayın ana karakterlerinden çok gözlemcilerin olaylar konusunda gösterdiği tutum üzerinde durmuş. Superman, Bizzaro ile dövüşürken dövüşe veya dövüşün etrafta bıraktığı hasara şahit olan insanların yorumlarından bahsediliyor. Okunması gereken hikayelerden biri.

Genel olarak bakacak olursak bir-kaç vasat hikaye haricinde diğerleri Superman ile ilgili oldukça eğlenceli ve ilginç maceralar. Olması gerektiği gibi bir giant-size olmuş. DC seven, sevmeyen herkesin okumasını tavsiye ederim.

1 yorum:

  1. Hikayelerden bazıları hoşuma gidebilir en yakın zamanda okuyacağım.

    YanıtlaSil