Sayfalar

2 Temmuz 2010 Cuma

Çizgi Roman Piyasasından Son Gelişmeler

Son 2 yıldaki çizgi roman patlamasından daha önce bahsetmiştim. Şimdi de yayınevlerinin çıkardığı ve çıkaracağı bazı yeni ürünlerden bahsedeceğim.

Gerekli Şeyler

Gerekli Şeyler bir geçtiğimiz yayınlarını daha çok DC ağırlıklı yapmıştı ve son zamanlarda da Zombi ve Vampirella'yı çıkardılar. Çıkardıkları yeni serilerden Diabolik ve Vampirella'yı yayınlamya devam ediyorlar. Vampirella #2 hakkında detaylı bilgi için linke tıklayabilirsiniz.

Vampirella #2

Bunun dışında Gerekli Şeyler çeşitli Marvel ciltlerini basacağı haberini verdi.

1602: Süper-kahramanlar orta çağda yaşasaydı ne olurdu? Bu sorunun cevabını ünlü yazar Neil Gaiman ve serinin çizer Andy Kubert verecek.

Planet Hulk: Hulk Başını Iron Man'in çektiği bir grup tarafından kandırılarak başka bir gezegene sürgüne gönderilirse ne mi olur? Gezegenin adı Hulk olur.

Secret War: Micheal Bendis'in yazdığı ve İtalyan çizer Gabrielle Dell'Otto'nun resimlediği müthiş bir macera.

New Avengers: Avengers parçalandıktan sonra birçok yeni karakterle kurulan yeni Avengers takımının macerları.


Essential Silver Surfer: Türkiye de maceraları daha önce de yayınlanmış, birçok kişinin Fantastic Four sayesinde yakında tanıma fırsatı bulduğu kozmik karakterin Klasikleşmiş macerları siyah beyaz essential cilt olarak yayınlanacak.

Essential X-Men: Arka Bahçe yayıncılık ile Klasik X-Men olarak tanıdığımız X-Men serisine Gerekli Şeyler, Arka Bahçe'nin bıraktığı yerden devam ediyor.

Weapon X: Wolverine Origin büyük beğeni gördüğü için, Wolverine'in karanlık geçmişini biraz daha aydınlatmak amacıyla Weapon X yayınlanacak.

Strangers in Paradise: Bayan okuyucuların ilgisini çekebilecek bir seri. Terry Moore tarafından yazılan çizgi roman 6 cilt olarak yayınlanacak.

Gerekli şeylerin yeni yayın listesi gayet güzel olmuş, çoğu popüler ve çıktığı zaman Amerika'da büyük ilgi toplamış kitaplar. Gerekli Şeyler'i yeni yayınlardan dolayı tebrik ediyorum ve yayın hayatlarında başarılar diliyorum.

Hoz Comics

Hoz Comics düzanli bir şekilde çizgi romanlarını yayınlamaya devam ediyor. Kaptan Swing'i bu kadar düzenli bir şekilde yayınlayan ilk firma olarak seriyi sonuna kadar çıkaracaklar. Fumetti'de sadece Kaptan Swing'le de kalmadılar, Dylan Dog aylık seriyi çıkarmaya devam ediyorlar, ve yakın zamanda 292 sayfalık Dylan Dog Maxi'yi çıkardılar.



Bununla birlikte üzerinden zaman geçmiş olsa da belirteyim. Hoz Comics Marvel evreninin en büyük event'lerinden biri olan İç Savaşı, bunun yanı sıra Warren Ellis'in Iron Man'i, Iron Man: Extremis'i yayınlamışlardı. Amazing Spider-Man'de ise yakında 6. cilt çıkacak. Bir de tüm bunların üstüne bir nükleer post-apokaliptik çizgi roman olan Wasteland çok yakında çıkacak.


1001 Roman

Yeni çizgi roman firmalarından bir yenisi olan 1001 Roman da yayınlayacağı birçok Fumetti'yi duyurdu. Listedeki isimler:

-Tex Almanak
-Caravan
-Greystorm
-Volto Nascosto
-Brendon
-Kerry Il Trapper
-Martin Mystere & Nathan Never
-Julia Almanak
-Lilith
-Bandidos ( One shot )
-Lejyoner ( One Shot )
-Pis İşler

Yayınlar Eylül 2010'da çıkacak. Başta Pis İşler olmak üzere hepsi çok güzel kitaplar. Pis İşler'i bu kadar beğenmemin sebebi de Film Noir havasında olduğu için Sin City tadı vermesi. Hiç Fumetti okumayan bir çizgi-roman sever bile alıp bu kitabı okuyabilir . Bunun dışında Caravan ve Greystorm da oldukça sürükleyici seriler. Özellikle Steampunk severler Greystorm'a bayılacaklar.


Etkinlikler gördüğünüz üzere 1-7 kasım arası yapılacak, Fumetti Dünya'sından birçok ünlü isim de bu etkinliklerde yer alacak. Etkinliklerde yer alacak ünlü isimler:

-Galliano FERRI
-Ivo MILAZZO
-Giancarlo BERARDI
-Gianfranco MANFREDI ( Volto Nascosto'nun yaratıcısı )
-Moreno BURATTINI
-Laura SCARPA ( çizgi roman okulu müdiresi )
-Graziano ROMANO ( zagor cd'sinin bestecisi )
-Marcello TONINELLI ( Zig Zagor çizeri )
-Giancarlo ORAZI ( İtalyanın en büyük orijinal çizim kolleksiyoncusu )

Etkinliklerin içeriği:

1.İstanbul konulu bir çizgi roman yarışması ( yakında şartlar açıklanacak )
2.Ferri orijinalleri sergisi
3.Ferri imza günü
4.berardi,Milazzo imza günü
5.Zagor gecesi ( Graziano Romano çalıp söyleyecek )
6.Tüm konukların katılacağı bir panel ve workshop
7.Çizgi roman yarışması ödül gecesi.

NTV Yayınları

Sonunda müthiş bir yayın gücüne sahip olan Ntv bu gücünü doğru düzgün değerlendirebileceği bir çizgi roman çıkardı. 7. Sezonda Buffy The Vampire Slayer'ın bitmesi üzerine serinin yazarı Joss Whendon'ın yazdığı, Dark Horse tarafından yayınlanan Buffy The Vampire Slayer'ı piyasaya çıkardı. Fiyatı da oldukça ucuz, orjinali ile arasında fiyat olarak dağlar kadar fark var, gerçekten çok uygun.Umarız NTV yayınları, bu gibi doğru seçimler yapmaya devam eder.

Yayınlarda çeşitler arttı, yeni bir yayınevi açıldı. Kısacası piyasada şu an pek olumsuz bir durum yok, işler iyiye gidiyor, bu şekilde devam ederse ülkemizde çizgi romana duyulan ilginin gittikçe artacağını umuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder