Sayfalar

20 Temmuz 2010 Salı

Fusion

Yazar: Dan Abnett ve Andy Lanning
Çizer: Tyler Kirkham
Firma: Marvel ve Top Cow
Tür: Süper Kahraman, Bilim Kurgu, Aksiyon

Fusion, diğer crossover'lardaki tüm klişeleri bünyesinde barındıran, sıradan mı sıradan, bir çizgi roman. Buna rağmen zengin karakter kadrosu ve aralıksız aksiyon ile kendini okunmaya değer kılıyor.

"Diğer crossover'lardaki klişeler" ile kastettiğim şey şudur. Çok ama çok saçma bir sebepten dolay iki farklı evrenin karakterleri karşılarşır. Aralarında ne kadar soğuk kanlı ve ağırbaşlı karakterler olsa bile tüm kişilikleri yok sayılır, delicesine birbirlerine saldırırlar. Güçler dengeli olduğu için ne kaybeden ne kazanan vardır(Hiçbir firma durup dururken kendi karakterini ezdirmez) . Daha sonra aralarında bir akıllı çıkıp savaşmanın anlamsız olduğunu, düşmanın ortak olduğunu, birleşip onunla savaşılması gerektiğini söyler (Abartmıyorum, crossover'ların büyük çoğunluğunda konu anlattığım kadar sığ).

Bu gibi çizgi romanların okuyucu tarafından ilgi görmesinin tek sebebi, çizgi roman severlerin kafalarındaki "what if?" sorularına doğru ya da yanlış cevap niteliği taşımalarıdır.

Fusion ise Cyberforce, Hunter-Killer, Thunderbolts ve Mighty Avengers takımlarının arasındaki Civil War'dan sonra, Hunter-Killer vs Cyberforce'dan önce karşılaşmayı anlatılıyor. 4 farklı süper-insan takımının karşılaşması her crossover'da göremeyeceğiniz bir şey, nereden baksanız seri içinde 20'den fazla aktif karakter var. Fusion'ı okunabilir kılan en büyük unsurlardan biri bu. Bunun dışında kapak çizimleri oldukça güzel. Senaryonun eksikliğini boş kapışmalarla kapatmak her ne kadar mümkün olmasa da okurken hiç sıkılmıyorsunuz.

Eğer Cyberfroce veya Hunter-Killer okuyorsanız çok fazla çizgi romanları olmadığı için veya sıkı bir Marvel takipçisiyseniz dolaylı olarak Civil War'la bağlantılı olduğu için bu seriyi okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder