Sayfalar

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Cowboy Bebop: Knockin' On Heaven's Door


Bu ara doğru düzgün bir film çıkmadığı için bünyeyi, zamanında izleyemeyip arada gözden kaçırdığım animelere verdim. Torrent'larda blu-ray animelere göz gezdirirken daha önce izlemiş olduğum Cowboy Bebop: The Movie'yi gördüm. Animenin 720p olduğu fark edince tekrar izlemeye karar verdim.

Senaryosuyla, atmosferiyle, müzikleriyle ve karakterleriyle Cowboy Bebop gelmiş geçmiş en popüler animlerden biridir. Birçok anime, dizi, film aynı anda birden fazla türü (aksiyon, korku, komedi, dram, gerilim, bilim kurgu, macera...) işlemeye çalışırken genellikle başarısız olurken, Cowboy Bebop tüm bu türlerin dengesini oldukça iyi ayarlamıştır. Kahramanların kişiliklerini inceyecek olursak, hepsinin oldukça ilginç, derin ve özgün hikayeleri olduğunu görürüz. Cowboy Bebop'ı popüler yapan önemli etkenlerden biri de zengin soundtrack'leridir. Anime'nin farklı bölümlerinde klasik rock, jazz, pop, blues... ve benzeri birçok farklı türden parça bulmak mümkün. Atmosfer ile kastettiğim ise günümüzde Dünya'nın çok farklı yerlerindeki mekanları ve bu yerlerde yaşayan insanların animeye elden geldiğince gerçeğe yakın yansıtılmış olması.

Cowboy Bebop ülkemizde de Anime severler arasında oldukça popülerdir ve büyük bir hayran kitlesi vardır. Anime izleyen insanların yaklaşık %80'lik kısmı Cowboy Bebop'ı izlemiş ve beğenmiştir.

Asıl konumuz olan Cowboy Bebop: Knockin' On Heavens Door'dan biraz bahsedeyim. Anime ismini Bob Dylan'ın ünlü bir şarkısından almış. Hatta kötü karakter Vincent çizilirken ekip büyük ölçüde Bob Dylan'dan etkilenmiş.

2071 yılında bir teröristin Mars'ta, Cadılar Bayram'ından birkaç gün önce biyolojik bir silah patlatıp 500 kişinin ölümüne sebep olmasıyla başlar. Mars hükumetinin bu suçlunun üstüne gelmiş geçmiş en büyük ödülü (300 Milyon) koyması üzerine Spike Spiegel (Ana karakter) ve ekibi (Jet, Faye, Edd...) duruma el koyar. Ancak patlamaya sebep olan Vincent'ın peşindekiler, sadece Spike ve ekibi değildir. Ayrıca Vincent'ın hikayesi düşündüklerinden çok daha derindir.

Anime Cowboy Bebop TV serisinin 22-23'üncü bölümleri arasında geçmektedir, fakat senaryo olarak bu bölümlerin ikisi ile de bağlantılı değildir. Bu yüzden, direk bu uzun metraj anime'yi izleyebilirsiniz.

Genel olarak değerlendirdiğimde, her açıdan başarılı bir anime. TV serisinin de uzun metrajın da kesinlikle izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder