Sayfalar

10 Mart 2010 Çarşamba

Ultimate Avengers


Hatırlarsanız daha önceki yazımda Planet Hulk için Ultimate Avengers'tan bu yana izlediğim en iyi çizgi roman uyarlaması çizgi filmlerden biri olarak bahsetmiştim. Şimdi de 2006 yılında çıkmış olan ve çok başarılı bir çizgili roman uyarlaması Ultimate Avengers'tan bahsedeceğim.

Avengers'ı çoğumuz yakından tanıyoruz, çıktıktan sonra Ultimate evreninde Ultimates adı altında bir Avengers takımı oluşturulmuştu. Byran Hitch tarafından çizilen ve Mark Millar tarafından yazılan bu seri çok tuttu hatta İntikamcılar adı ile ülkemizde de ilk cildi çıkarılmıştı.

Çizgi film de daha sonra "Süper Kahramanlar" gibi saçma ötesi bir isimle sadece küçük çocukların izleyeceği düşünülerek türkçe dublajla çıkarılmıştı, ama siz o versiyondan uzak durun ve alt yazılı izleyin derim (mis gibi).

Konu bildiğiniz gibi Avengers takımı ile ilgili (Captain America, Wasp, Giant Man, Black Widow, Iron Man, Hulk, Thor ve Nick Fury) ile ilgili. Tıpkı çizgi romanda olduğu gibi Captain America'nın origin hikayesi ile başlıyor. Senaryo normalde çizgi romanda olana göre biraz farklı gelişiyor ama temelde ana olaylar etkilenmiyor. Kapışmalar tıpkı Hulk'ta olduğu gibi eğlenceli, tamamiyle masum bir çizgi roman değil, gerekli olduğu için hasta ruhlu nazi komutanı (aslında bir uzaylı) olan Kleiser'ın tüm sadistliği ortaya koyulmuş. Karakterlerin de kişiliklerinden hiç ödün verilmemiş. Gayet güzel bir çalışma olmuş anlayacağınız.

Editör Puanı: 9.0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder