Sayfalar

1 Temmuz 2010 Perşembe

Nemesis: The Impostors


Yazar: Ivan Brandon
Çizer: Cliff Richards
Firma:
DC
Tür:
Süper-Kahraman

Bugün biraz kafa dağıtmak için ufak bir mini-seri okumak istedim, seri seçerken de ana karakterin biraz daha farklı , alışılmamış biri olmasını istediğim için Nemesis'i okumaya karar verdim.

Hikayenin baş karakteri Nemesis'in (Thomas Andrew Tresser) temel yeteneği kılık değiştirerek düşmanlarının arasına kolayca sızabilmesi. Bunun yanı sıra oldukça zeki bir insan olan Nemesis kendi başına birçok araç-gereç icat etmiş bulunan bir mucittir. Sahip olduğu silahların tamamı non-lethal'dır (yani ölümcül etkisi yoktur).

Nemesis her zaman olduğu gibi, İtalyan Mafyasından önemli bir aileyi çökertmek için zekice bir plan kurmuştur. Fakat mafya plandan haberdardır ve Nemesis kendini göstereceği zaman ortaya çıkması üzere Joker kılıklı bir aktör tutarlar. İşler iki tarafın da beklediği gibi gitmez ve Nemesis , ağır yaralı aktörü arabasıyla olay yerinden kurtarmaya çalışır. Fakat başarısız olur. Son iki yıldır oldukça paranoyak olan Nemesis aynı zamanda Wonder Woman'ın eski erkek arkadaşıdır. JLA üyelerinden biriyle ilişki kurduğu için JLA son 2 yıldır Nemesis'i izlemektedir. Nemesis'in paranoyak olmasının sebebi ise son iki yılını"Electric City" adı verilen ve kendisinin paralel evrende bulunduğunu varasydığı bir şehirde esir olarak geçirdiğini düşünmesidir. Neyseki oradan kaçmıştır, fakat zaman zaman geri dönüşler yaşamaktadır. JLA üyeleri ise Nemesis'in akıl sağlığından şüphelidir. JLA bile Nemesis'i durdurmaya çalışırken, Nemesis'in bulundğu durumdan kurtulması hiç de kolay olmayacaktır.

Nemesis hakkında çok fazla olumlu yorum yapamayacağım, bunun ilk sebebi Nemesis'i gereksiz bir karakter olarak görmem. DC evreninde böyle bir karaktere gerçekten ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Zaten evrende birçok shape-shifter bulunuyor. Aynı zamanda Batman ve Batman'in Gotham'da görev yapan diğer yandaşları en az Nemesis kadar Gadget'tan faydalanıyor.

Her ne kadar fizik kurallarına ve matığa aykırı olsa da dikkatimi çeken eğlenceli sahnelerden biri Nemesis'in çok yüksek bir noktadan yere düşerken yakınında bir el bombası patlatarak el bombasının itiş gücüyle Yanındaki binaya doğru uçması ve düşüşten kurtulmasıydı.

Nemesis'i eleştireceğim diğer bir yanı ise saçma ahlak anlayışı. Bildiğiniz üzere her kahramanın bir ahlak anlayışı vardır. Örneğin Spider-Man işi birkaç yumrukla ve espiriyle halletmekten öteye gitmezken, Punisher için düşmanlarına en uygun ceza acılı ve işkenceli ölümdür, Batman için ise öldürmediği ve kalıcı hasar vermediği sürece her yol mübahtır. Nemesis'te ise bir belirginlik yok. Hem düşmanlarını öldürmemek için ölümcül olmayan tabancalar, mermiler ve el bombaları kullanıyor, hem de yolda üstünden araba ile geçtiği adamı umursamıyor. Hikayenin başka birkaç noktasında da benzer olaylar gerçekleşiyor.

Nemesis silik ve gereksiz bir karakter, hikaye ve çizimler de vasatın ne altında, ne de üstünde. Eğer vakit öldürmek istiyorsanız, Nemesis: The Impostors'ı okudğunuzda bir şey kaybetmeyeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder