Sayfalar

29 Haziran 2010 Salı

DC Universe Animated Original Movies - Yeniler


Her ne kadar başlıkta gördüğümüz kadar orjinal ve heyecan verici olmasa da, kaliteli çizim ve seslendirme kadrolarıyla DC evreni çizgi roman uyarlaması çizgi filmleri yayınlamaya devam ediyor.

Şu ana kadar DC evreni hikayelerinden Superman: Doomsday, JLA: The New Frontier, Batman: Gotham Knight, Wonder Woman, Green Lantern: First Flight, Superman/Batman: Public Enemies ve JLA: Crisis On Infinite Earths çizgi-filmlerini izleme fırsatı buldum, ki aralarında en özgün ve eğlenceli olanı Batman Gotham Knight'tı. Bunun genel sebebi çizgi filmlerin hikaye olarak vasat olması ve renkli süper-kahraman kapışmalarından başka bir şey sunamamasıydı. Diğerlerinin aksine Anime olarak çizilen Batman'de karakterler ve Gotham şehri tüm acımasızlığı ile olması gerektiği gibi yansıtılmıştı.


DC yayınladığı çizgi roman uyarlaması serisine yeni çizgi-filmlerle devam edeceğini duyurdu.

Batman: Under The Red Hood

Batman'in 635-641 sayılarını ve 26. Annual'ını konu edinecek bu uyarlamada Yine Gotham Şehri'nden birçok karakteri görme fırsatı yakalayacağız. Batman'in yanı sıra Red Hood, Nightwing, Joker, Black Mask ve Ra's al Ghul'un da yer alacağı bu uyarlama yeniler arasında en ümtili olduğum çizgi-film.

Çıkış Tarihi: 27 Temmuz 2010



Superman/Batman: Apocalypse

Geçen Yıl çıkan Superman/Batman serisinin devamı olan bu serinin de çizgir-omanı Arka Bahçe Yayıncılık tarafından ülkemizde yayınlandı. Konu edindiği hikayenin asıl ismi ise "The Supergirl from Krypton".

Çıkış Tarihi: 28 Eylül 2010

Green Lantern: Emerald Knights

Green Lantern 101-106 ve Green Arrow 136 no'lu sayıları konu edinecek olan animasyon'da Titans ekibinden tanıdığımız Donna Troy'u ve Green Arrow'un yardımcısı Roy Harper'ı (Red Arrow) göreceğiz.

Çıkış Tarihi: 2011

Batman: Year One

Frank Miller'ın yazdığı, Batman orijini "Batman: Year One" da önümüzdeki yıl çıkacak. Batman 404-407 no'lu sayıları anlatan çizgi roman, ülkemizde yine arka bahçe yayıncılık yarafından "Batman: İlk Yıl" ismiyle çıkarıldı.

Çıkış Tarihi: 27 Eylül 2011





1 yorum:

  1. Çok güzel bir blogunuz var. :) Daha önce keşfetmemiş olmam büyük kayıp. Bu arada Batman haberi beni çok heyecanlandırdı :D

    YanıtlaSil